HU EN
Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület

Szerződés és adatlap letöltése bérszámfejtéssel történő jogdíjkifizetéshez

Megbízás a bérszámfejtésre 

 
Felhívjuk jogosultjaink szíves figyelmét, hogy az itt elérhető szerződés csak a bérszámfejtésre vonatkozik, amely nem egyenlő a 2016. évi XCIII. törvény (Kjkt.) 13. § (1) bekezdése szerinti közös jogkezelő szervezetnek adott megbízással. A Kjkt-nak megfelelően a MISZJE minden, jogosultjai által, a nyilvános haszonkölcsönzést végző könyvtárakban haszonkölcsönzés útján terjesztett irodalmi műveik és kottában rögzített zeneműveik haszonkölcsönbe adására tekintettel megillető díjigényre vonatkozóan, a Kjkt-ben foglaltak szerinti kezelésére adott megbízását köteles elfogadni.
 
Tehát: a jogdíjakat akkor is megállapítjuk, ha egy jogosult nem köt szerződést velünk, hiszen közös jogkezelőként ez kötelességünk, ahhoz azonban, hogy a kifizethető mértéket elérő jogdíjakat bérszámfejtést követően ki tudjuk fizetni, szükség van az adatlap és a szerződés kitöltésére.
 
Az itt elérhető dokumentumok wordben kitölthetőek, azonban minden esetben szükségünk van két eredeti, kézzel hitelesített példányra a szerződésből, egyre pedig az adatlapból.
 
A letöltésért, kérjük, klikkeljen:
 
Szerződés
Adatlap magánszemélyeknek
Adatlap, amennyiben más látja el a képviseletet